Hlavní obsah

Plynárny varují před poplašnou zprávou

Právo, tyš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Jihomoravská plynárenská (JMP) varuje své zákazníky před emailovou zprávu, která tvrdí, že musí plynárně nahlásit stav plynoměru. "Tato zpráva je poplašná a nepravdivá," prohlásil mluvčí JMP Jiří Bezděk. Stav plynoměru zákazníci plynárně hlásit nemusí. Podobné varování vydala i Západočeská plynárenská.

Článek

Jihomoravská plynárenská podle něj účtuje od letošního 1. října všem zákazníkům automaticky ceny za dodávku zemního plynu podle aktuálního ceníku, které jsou v porovnání s předchozím obdobím nižší. Zákazníci z řad domácností se například platí v průměru o 5,58 procenta méně.

"V místech, kde nebyly odečty fyzicky provedeny a zákazník stav nenahlásil, se provádí rozúčtování standardní metodou, a to na základě otopové křivky," dodal Bezděk.

JMP, která je největší regionální plynárenskou distribuční společností v České republice, patří do skupiny RWE. Dodává zemní plyn zákazníkům v krajích Jihomoravském, Zlínském, Vysočina a částečně i Olomouckém, Pardubickém a Jihočeském.

Podobné zprávy chodí lidem do mailu i v západních Čechách. Ceny plynu tu od 1. října klesly o 5,34 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám