Hlavní obsah

Plaga už není členem ANO. Nestojím o to, říká

Ministr školství Robert Plaga již není členem hnutí ANO. O členství v obnovené brněnské organizaci nemá ani v současnosti zájem. Řekl to ve čtvrtek v pořadu Události, komentáře v České televizi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr školství Robert Plaga na schůzi Sněmovny

Článek

„Jsem nestraník ve vládě za hnutí ANO. Moje členství v brněnské buňce skutečně skončilo jejím zrušením a o obnovení svého členství nemám zájem,“ uvedl Plaga.

Reagoval tak na dotaz moderátora, který poukazoval na to, že se Plaga mezi členy ANO neobjevuje od chvíle, kdy byla v únoru obnovena zrušená buňka hnutí v Brně, jejíž byl dříve součástí.

Zavřou šéfa, toho Švachulu. V kauze Stoka zazněly u soudu v Brně odposlechy

Krimi

Důvodem rozpuštění brněnské organizace v létě 2020 byla tzv. kauza Stoka, kdy po policejní razii skončil ve vazbě kvůli podezření z korupce bývalý místostarosta Brna-středu Jiří Švachula (dříve ANO). Předseda hnutí Andrej Babiš ji poté navrhl zrušit.

Plaga však odmítl, že by v průběhu uplynulého roku zvažoval také odchod z pozice ministra. „Ale nebudu zastírat, že ten rok je náročný,“ podotkl.

Kauza Stoka: měli zapojit i hlídače férovosti

Krimi

Z jeho vyjádření bylo navíc dále patrné, že nemá stále jasno v tom, zda bude v říjnových volbách kandidovat do Poslanecké sněmovny. „Přiznám se, že tam moje úvahy nesměřují. Svou misi vnímám jako misi odbornickou a myslím si, že se nám to s kolegy daří. O své kandidatuře jsem ještě nepřemýšlel,“ uvedl.

Není přitom ani jasné, zda by o jeho jméno na kandidátce stál sám Babiš. Naposledy se dostali do sporu kvůli letošním maturitám. Zatímco premiér prosazoval úřední maturity, Plaga se nakonec přiklonil k odborné části veřejnosti, která prosazovala pouze dílčí úpravy podmínek.

PŘEHLEDNĚ: Kdy a jak proběhnou maturity a přijímačky na SŠ

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám