Hlavní obsah

Plaga a Gazdík rezignovali na posty poradců ministra školství. Kvůli sobě navzájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Spolupráce ministra školství Vladimíra Balaše (STAN) a jeho předchůdců Roberta Plagy a Petra Gazdíka nevyšla. Nejprve k 15. listopadu rezignoval na funkci poradce a člena kabinetu Plaga, vzápětí ale odchod oznámil také Gazdík. Právě jeho angažmá na resortu Plaga mimo jiné kritizoval.

Foto: Novinky

Robert Plaga

Článek

„Angažmá Gazdíka v kabinetu ministra bylo poslední kapkou. Nechci, aby bylo na mou odbornou práci nahlíženo optikou ‚trafiky‘ pro bývalé ministry,“ citoval server Seznam zprávy Plagu.

Gazdík se vrací na MŠMT. Jako Balašův poradce

Věda a školy

Gazdík byl Balašův předchůdce. Na funkci rezignoval poté, co vyšlo najevo, že byl v kontaktu s obžalovaným podnikatelem Michalem Redlem. Ten stojí v centru kauzy Dozimetr, která se točí kolem pražského dopravního podniku.

V dopise, který zaslal Balašovi, pak Plaga uvedl, že nabídku práce na ministerstvu přijal, jelikož chtěl Balaš navázat na jeho práci.

Nenavazuješ na mou práci

„Bohužel ale musím konstatovat, že nejen tvá mediální vyjádření, ale bohužel i reálné kroky mým představám o kontinuitě – a především prioritě vzdělávání – neodpovídají,“ zdůvodňuje Plaga dále svoje rozhodnutí.

Kromě toho také nechtěl sedět v poradním sboru s viceprezidentem Pedagogické komory Jankem Wagnerem.

Krátce poté také oznámil rezignaci na člena kabinetu ministra školství a funkci poradce sám Gazdík.

„Nechci na rozdíl od Plagy diskreditovat poctivou snahu ministra o změny ve vzdělávání a děkuji všem ve školství, kteří mě v mé snaze něco skutečně změnit podpořili,“ napsal na Twitter.

Bartoš: Gazdík nám lhal

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám