Hlavní obsah

Pes spadl na Špilberku do devět metrů hlubokého příkopu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Těžkým zraněním pro jejich psa skončila vycházka páru návštěvníků do areálu brněnského hradu Špilberk. Pes pobíhající bez vodítka totiž špatně odhadl situaci a skočil do devět metrů hlubokého hradního příkopu. Muzeum města Brna, které areál spravuje, proto apeluje na pejskaře, aby měli své psy na vodítku.

Pes skočil do příkopuVideo: Muzeum města Brna

 
Článek

Park pod Špilberkem patří mezi oblíbené cíle nejen brněnských pejskařů. Mnozí z nich se vydají i do areálu hradu, který je otevřen až do jedenácté hodiny večerní.

Přestože u každého vstupu jsou cedule s jasnými pokyny, že psi musí být na vodítku, večer už to mnozí pejskaři nedodržují.

„Chtěli jsme ukázáním tohoto případu lidi varovat. Pokyny, aby psi byli na vodítku, nejsou jen proto, aby psi nepobíhali mezi ostatními návštěvníky, ale jde i o bezpečnost těch samotných zvířat,“ zdůraznila pro Novinky mluvčí muzea Barbora Kachlířová.

Na parkovišti před Ikeou v Praze vzplálo auto, prodavačka z něj zachránila psa

Krimi

Video, které muzeum zveřejnilo, ukazuje psa, kterak přeskakuje přes zábradlí u příkopu.

Majitelé museli zburcovat ostrahu hradu, protože vstup do příkopu byl už uzavřený. „Pes byl zraněný, nemohl chodit, ale žil. Majitelé ho pak odnášeli na veterinu,“ popsala Kachlířová.

Podle mluvčí se podobné případy stávají častěji. „Bohužel to někdy končí i smrtí psa. V areálu jsou navíc i místa, kde hrozí pád do ještě větší hloubky,“ připomenula Kachlířová.

Foto: Muzeum města Brna

Pes bez vodítka na hradě Špilberk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám