Hlavní obsah

Peake potvrdila existenci další tajné nahrávky a distancuje se od ní

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vicepremiérka Karolína Peake (VV) ve čtvrtek potvrdila existenci další tajné nahrávky, na které ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) chválí někdejší předsedkyni klubu véček Kristýnu Kočí z toho, jak dobře pracuje na diskreditaci neformálního lídra strany Víta Bárty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karolína Peake

Článek

"Další údajná sebenahrávka Kristýny Kočí pouze potvrzuje, že to byla účelová hra na likvidaci nováčka ve vládě. Všem možným zprávám o nahrávkách odmítám naslouchat. Je to ztráta času. Vzájemné se nahrávání za účelem špinavých zákulisních her považuji za úchylné a nedůstojné," uvedla Peake.

Vedení VV na čtvrtečních 14:00 svolalo mimořádnou tiskovou konferenci "k tématu nových skutečností, které osvětlují pozadí loňského puče ve straně Věci veřejné".

Informaci o nahrávce přinesl ve středu večer server Týden.cz s odvoláním na zdroj blízký VV. V nahrávce má bývalá členka strany popisovat, jak pracovala na znevěrohodnění Bárty. Jankovský jí prý na to odpověděl: "Dobře jsi to udělala, Kristýno." [celá zpráva]

Peake dále v prohlášení uvedla, že současná situace překrývá ve veřejném prostoru "cíl, který považuji za důležitý a to dodržet vše, s čím jsem do politiky šla a také odpracovat, jako členka vlády, maximum z programového prohlášení a dané kroky regulérně a jasně prezentovat".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám