Hlavní obsah

Pavlovi přistály na účtu miliony. Babišovi desetníky a nadávky

Generálu Petru Pavlovi přistály na transparentním účtu od dárců po 1. kole prezidentských voleb miliony korun. Částku 10 milionů, kterou mohou kandidáti maximálně do 2. kola využít, se mu podařilo nasbírat již do pondělního poledne. Jeho protivníkovi Andreji Babišovi (ANO) lidé posílají vesměs drobné a u nich vzkazy. Píší mu třeba, že je zlo, lhář a zloděj.

BEZ KOMENTÁŘE: Transparentní účty Andreje Babiše a Petra PavlaVideo: Bez zdroje

 
Článek

„Babiše se nelekej“, „Poražte ho“, „Za lepšího prezidenta“, „Hodně sil“, „Konec Babištátu“ nebo „Zažeňte Babiše“, to píší lidé do vzkazů generálovi Pavlovi u poslaných tisíců na jeho kampaň.

Vítězi prvního kola od vyhlášení výsledků voleb na transparentním účtu přistálo přes šest milionů korun, jak potvrdil jeho tým. Spolu se zbytkem peněz, jež mu tam zbyly z prvního kola, tak už naplnil limit 10 milionů pro kolo druhé.

„Podpora, kterou posíláte ze všech koutů Česka, je neuvěřitelná. Jasně to ukazuje, že náš svět, ve kterém platí slušnost, důstojnost a pokora, má sílu postavit se proruskému světu lží, strachu a chaosu Andreje Babiše a jeho hradního spojence Miloše Zemana,“ reagoval na dary sám Pavel.

Pavel: Babiš je riziko pro demokratický vývoj země

Prezidentské volby

A pokračoval: „Děkuji vám všem, že se ve volbách mohu opřít o tak jasnou podporu občanů a potvrdit, že kandiduji za vás, nikoli za zájmy politických stran nebo vlastního podnikatelského impéria. Vydržte a pojďte volit, s klidem to zvládneme.“

Oproti tomu Babišovi na účtu přistávají převážně částky okolo 0,01 koruny. Ty lidé využívají k tomu, aby k nim mohli přidat většinou nelichotivý vzkaz.

„Pal vodsuď“, „Ty ufňukaný tlučhubo“, „Stbáka a lháře na Hradě nechci“, „Bureši, jste zlo, lhář a zloděj“ nebo „Dej nám konečně pokoj“, píší mu.

Babišovi ale na účet přišlo i několik tisíc korun. „Budete dobrý prezident“, uvádí podporovatel.

První kolo voleb proběhlo minulý týden v pátek a v sobotu. Do druhého kola postoupili s velkým odstupem dva favorité. Zvítězil s 35,4 procenta hlasů Petr Pavel následovaný šéfem ANO Andrejem Babišem s 34,99 procenta. Třetí ekonomka Danuše Nerudová měla necelých 14 procent.

Babiš: Pavel je jen loutka Fialovy vlády

Prezidentské volby

Prezidentské volby se v ČR konají každých pět let, od roku 2013 se hlava státu volí přímou volbou. V prezidentských volbách 2023 zvítězil generál ve výslužbě Petr Pavel. Příští volby prezidenta proběhnou v roce 2028.

Reklama

Výběr článků

Načítám