Hlavní obsah

Pavel zamíří do Izraele a Kataru. Chce se setkat i s propuštěnými rukojmími

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Petr Pavel chystá návštěvu Izraele a Kataru. V obou zemích se má setkat s vrcholnými představiteli, například s prezidentem Jicchakem Herzogem či katarským emírem Tamimem bin Hamadem Sáním. Termín cesty prezidentská kancelář nespecifikovala.

Foto: Zuzana Bönisch / KPR, ČTK

Prezident Petr Pavel

Článek

Izrael v reakci na brutální útok hnutí Hamás na izraelské příhraniční osady zahájil vojenské tažení s cílem eliminovat palestinské teroristy.

Pavel se v zemi setká vedle Herzoga rovněž s premiérem Benjaminem Netanjahuem, předsedou Knesetu Amirem Ohanou, ministrem obrany Joavem Galantem nebo členem válečného kabinetu Bennym Gancem.

V plánu má i návštěvu rodin rukojmích, případně propuštěných rukojmích.

Katarský návrh na osvobození rukojmích: Izrael nechá odejít vůdce Hamásu do exilu

Blízký a Střední východ

S nejvyššími izraelskými představiteli se při říjnové návštěvě Izraele setkal i premiér Petr Fiala (ODS). ČR se dlouhodobě profiluje jako jeden z nejbližších spojenců židovského státu.

V Kataru bude Pavel hovořit s emírem a dále s místopředsedou vlády a ministrem obrany Chálidem bin Muhammadem Attijim. Setká se také s krajany na českém velvyslanectví v Dauhá.

Izrael má zájem o českou pomoc, uvedl Fiala

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám