Hlavní obsah

Paroubek už má nástupce za Jahna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) do deseti dnů oznámí, kdo nahradí ve vládě vicepremiéra pro ekonomiku Martina Jahna. Ten už dříve oznámil, že ve vládě na konci roku končí. Paroubek už jméno má, zatím jej ale tají. Mohl by jím být bývalý šéf Fondu národního majteku (FNM) Jiří Havel.

Článek

Premiér o něm v rozhovoru BBC řekl jen to, že je to člen ČSSD.

Havel, který je premiérovým poradcem, Právu potvrdil, že nové angažmá je v jednání a připustil, že by byl ochoten tento "nezáviděníhodný" post převzít.

Jeho výběr považuje Paroubek za vynikající volbu, váží si ho, respektuje ho a má s ním velmi dobrou zkušenost. Je to skvělý ekonom, uvedl premiér s tím, že se s ním shodne v pohledu na svět.

To, že jde o člena ČSSD, nebylo pro Paroubkův výběr rozhodující. Podle Paroubka nebude tento člověk na žádné volební kandidátce ČSSD.

Paroubek řekl, že funkci vicepremiéra pro ekonomiku nebude rušit, je prý důležitá. Uvedl, že člověk, který ji bude zastávat, musí jednat se zahraničním investory - například firmou Hyundai, která by mohla postavit automobilku na severní Moravě.

Reklama

Související témata:

Související články

Jahn potvrdil, že v politice končí

Místopředseda vlády Martin Jahn v pondělí na tiskové konferenci potvrdil informace Práva, že nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny a přijme lukrativní...

Výběr článků

Načítám