Hlavní obsah

Paroubek se starostí o hokej zoufale snaží zalíbit voličům, řekl Zeman

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloš Zeman, který v sobotu stane v čele nové Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ), si vzal na paškál slib šéfa ČSSD Jiřího Paroubka, že po volbách bude pracovat na záchraně českého hokeje. Podle Zemana to je zoufalý pokus zalíbit se voličům a závazek, který nebude po volbách beztak splněn.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jiří Paroubek s Milošem Zemanem na chalupě ještě jako přátelé.

Článek

Zeman ve čtvrtek dopoledne debatoval v Praze se studenty Univerzity Jana Ámose Komenského. Během diskuse si rýpnul do šéfa ČSSD Paroubka, který tento týden slíbil, že převede po volbách sport pod Úřad vlády a také, že bude zachraňovat český hokej.

Zeman to považuje za pokus zalíbit se voličům. „Pokládám to za zoufalý pokus zalíbit se voličům. A obávám se, že tak jako v jiných případech, týden po volbách se objeví prohlášení, že jsme se sice měli dobré úmysly zachránit český hokej, ale současná situace to nedovoluje. Takové případy tu už byly,“ řekl po debatě Právu budoucí šéf SPOZ.

Zeman si při argumentaci, že slib ČSSD nebude splněn, vzal na pomoc výroky představitelů této strany. „Znovu připomínám jak prohlášení místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, cituji, naše sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického kontextu, konec citátu, tak nedávné prohlášení Jana Mládka, že budeme muset seškrtat sociální výdaje o 70 miliard korun, ale že to řekneme voličům až v srpnu,“ uvedl Zeman.

Debata s vysokoškolskými studenty Zemana nabila energií. „Myslím si, že paradoxně mě nabíjí energií jak pobyt na Vysočině, tak diskuse se studenty, tak diskuse s jakýmikoliv dalšími občany. Jsem šťastný člověk, protože mě nabíjí energií jakákoliv užitečná aktivita, nikoliv slibování záchrany českého hokeje,“ rýpnul si přitom Zeman znovu do Paroubka.

A co budoucího předsedu SPOZ nejvíce na diskusi se studenty zaujalo? „Nejvíce mě zaujal zájem studentů o volební zákon. Musím ocenit, že studenti byli velmi dobře informováni o těch omezeních volebního zákona, která fakticky brání voličům, aby uplatnili svoje právo výběru konkrétních osobností z kandidátek,“ sdělil Zeman na dotaz Práva.

Při pobytu na vysoké škole si Zeman neodpustil i rýpnutí do snahy ČSSD umisťovat povelem z centra na kandidátky herečky nebo hokejisty. To prý u SPOZ nehrozí. „Řekl jsem studentům, že jsem navštívil všech čtrnáct krajských konferencí SPO a že jsem tam mnohdy jel, aniž bych vůbec věděl, kdo bude kandidován jak na předsedu a místopředsedy krajských organizací, tak na volitelná místa na kandidátkách. A pokládám to za správné, protože naše strana se buduje ze zdola a z centra jí nic nikdo nevnucuje,“ vysvětlil Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám