Hlavní obsah

Paroubek je připraven podpořit Zemanovu prezidentskou kandidaturu

Někdejší předseda ČSSD a nynější šéf strany Národní socialisté - levice 21. století (NS-LEV 21) Jiří Paroubek ve čtvrtek oznámil, že je připraven podpořit prezidentskou kandidaturu bývalého lídra ČSSD a nynějšího čestného předsedy Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Miloše Zemana.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda SPOZ Miloš Zeman

Článek

Šéf LEV 21 nepochybuje o tom, že zemanovci svému čestnému předsedovi potřebné podpisy k tomu, aby se mohl prezidentských voleb účastnit, obstarají. "Já si myslím, že pokud bude kandidovat, tak má určitou šanci dostat se do druhého kola," dodal.

SPOZ ve středu oznámila, že zahajuje petiční akci, ve které chce pro podporu Zemanovy prezidentské kandidatury shromáždit 50 000 podpisů, jak stanoví zákon.[celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek

Paroubek by tak oplatil Zemanovi jeho pomoc při sněmovních volbách na Ústecku před sněmovními volbami v roce 2006. Později se ale rozkmotřili a Zeman dokonce ČSSD opustil. K prezidentské volební kampani na podporu Zemana nyní Paroubek řekl: "Já bych s tím určitě neměl problémy."

Nezavrhuji ani Švejnara

Šéf LEV 21 již dříve oznámil, že je jeho strana v prezidentských volbách připravena podpořit kromě Zemana také ekonoma Jana Švejnara. "Určitě nezavrhuju ani pana Švejnara, takže zcela nepochybně je to věc jednání a dohody," řekl Paroubek.

Poznamenal ale, že sociální demokraté zatím nemají jasno v tom, koho budou navrhovat. ČSSD se bude rozhodovat mezi Švejnarem a místopředsedou ČSSD Jiřím Dienstbierem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám