Hlavní obsah

Parkoviště u Šerlichu je zase plné. Dopravu řídí policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parkoviště v horském sedle u Šerlichu v Orlických horách je zcela zaplněné automobily turistů a lyžařů. Policisté na místě řídí dopravu, aby zůstala průjezdná důležitá regionální silnice II/311 Deštné v Orlických horách - Orlické Záhoří. V sobotu o tom informovala na sociální síti X policie. Šerlišské horské sedlo je vyhledávaným místem nástupu na hřebenové turistické trasy. Na hřebenech Orlických hor nyní leží zhruba 20 centimetrů sněhu.

Foto: Policie ČR

Zaplněné parkoviště u Šerlichu

Článek

„Žádáme řidiče, aby respektovali dopravní značení a pokyny policistů a neparkovali na hlavní silnici číslo 311, která musí zůstat průjezdná. Parkoviště se zaplnilo okolo 10:00,“ řekla dopoledne mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková.

Ve střediscích Krkonoš a Orlických hor v Královéhradeckém kraji problémy s dopravou dnes dopoledne podle ní nebyly.

Parkoviště v horském sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou ve výšce 990 metrů nad mořem má nedostatečnou kapacitu. Když se zaplní, řidiči se pokoušejí zaparkovat i podél tranzitní silnice, což může blokovat průjezd autobusů, vozidel silničářů, ale také složek integrovaného záchranného systému.

Na severu hrozí závěje a sněhové jazyky, varují meteorologové

Počasí

Na Šerlich kromě masy běžkařů a pěších turistů vyrážejí v posledních letech stále častěji i sjezdaři, kteří z šerlišského sedla míří ke sjezdovkám v nedalekém polském středisku Zieleniec. Policie radí, aby lidé, kteří míří o víkendech autem na hřebeny v okolí Šerlichu, nechali vozidlo zaparkované v Deštném a odtud využili kyvadlovou autobusovou dopravu.

Na horách v Královéhradeckém kraji se tento týden po návratu mrazivého počasí opět zlepšily podmínky pro lyžování, lyžařská střediska rozšířila provoz. Zlepšily se i podmínky pro běžkové lyžování na hřebenech hor.

Na Šumavě začali opět zasněžovat

Stalo se

Reklama

Výběr článků

Načítám