Hlavní obsah

Pan prezident o mně mluvil pěkně, myslí si Blatný. Slova o vyhoření jako útok nebere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) nebere jako útok slova prezidenta Miloše Zemana, že na něm pozoruje syndrom vyhoření. Novinářům to řekl po středečním zasedání vlády. Ministr si myslí, že o něm Zeman celkově ve víkendovém rozhovoru pro CNN Prima News mluvil „docela pěkně”. Dodal, že ke spekulacím o svém odvolání se nepotřebuje vyjadřovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

Zeman o víkendu řekl, že je mu Blatného líto. "Nebyl to špatný ministr. Udělal kus práce. A teď mně připadá, že už je velmi, velmi unavený," odpověděl prezident na dotaz, zda by měl Blatný skončit. Dodal však, že změna ve vládě je v kompetenci premiéra Andreje Babiše (ANO).

Zeman odepsal ministra Blatného, Babiš to popřel

Domácí

Blatný řekl, že Zemanova vyjádření nechápal jako útok. "Naopak si myslím, že o mně pan prezident mluvil docela pěkně, a k dalším spekulacím se nepotřebuji vyjadřovat," uvedl.

Babiš o víkendu řekl, že výměna Blatného aktuálně není na stole. Poznamenal v té souvislosti, že ministr možná nemá v okolí dost dobrých úředníků. Ve středu řekl, že s ministrem spolupracují. Blatný se zabývá epidemiologickými otázkami, Babiš očkováním a léky na covid-19. "Já k tomu nemám co říct," uvedl na dotaz k Zemanovým vyjádřením.

Reklama

Výběr článků

Načítám