Hlavní obsah

Zeman odepsal ministra Blatného, Babiš to popřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lány

Prezidentu Miloši Zemanovi je líto ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Pozoruje na něm syndrom vyhoření, řekl v neděli v televizi CNN Prima News. Kdyby si ministr odpočinul, možná by to bylo k dobrému. Premiér Andrej Babiš (ANO) změnu na postu ministra zdravotnictví vyloučil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Ale znova opakuji, nebyl to špatný ministr. Udělal kus práce. A teď mně připadá, že už je velmi, velmi unavený,” řekl prezident na dotaz, zda by měl ministr Blatný skončit.

Podle prezidenta je změna ve vládě v kompetenci premiéra Andreje Babiše (ANO). Řekl, že pokud mu premiér nějaký návrh změn ve vládě předloží, „potom mu bez jakéhokoli váhání rád vyhovím”.

Zeman: Uzávěra průmyslu je riskantní

Domácí

„Mně je ho líto. Já už jsem mu to říkal, říkal jsem při jeho jmenování, že přichází z parku do džungle a ta džungle ho sežrala,” řekl Zeman na adresu Blatného. Dodal, že by bylo sprosté se Blatnému posmívat. „Já vzhledem k některým jeho tiskovým konferencím na něm pozoruji syndrom vyhoření. Takže soucit, poděkování za vykonanou práci. Ale na druhé straně vidět k smrti vyčerpaného člověka, je smutné. A kdyby si odpočinul, možná, že by to bylo k dobrému,” míní Zeman. „Ale znova opakuji, nebyl to špatný ministr. Udělal kus práce. A teď mně připadá, že už je velmi, velmi unavený,” dodal.

Česko se v boji s pandemií stalo ostrůvkem zkázy a beznaděje, tvrdí CNN

Domácí

Na dotaz, zda by se mu na postu šéfa resortu zdravotnictví líbil bývalý hejtman Jiří Běhounek, prezident měl na jeho adresu jen chválu: „Já Jiřího Běhounka znám dlouhá léta. Byl to úspěšný hejtman, byl to úspěšný předseda Asociace krajů, je to lékař, i když připouštím, že ortoped. Ale je to velmi schopný krizový manažer,” řekl Zeman.

Sputnik V je po přeočkování účinný proti mutacím, tvrdí ruští vědci

Koronavirus

Premiér Andrej Babiš v rozhovoru pro CNN Prima News však jakoukoliv změnu ve vládě vyloučil. Zopakoval, že výměna ministra zdravotnictví není na stole. Blatný podle jeho slov možná nemá v okolí dost dobrých úředníků.

„Snažím se pomáhat panu ministru zdravotnictví, který je pod obrovským tlakem. Nemá manažerské zkušenosti, nemá možná v okolí dostatek dobrých úředníků, takže situace pro něj je náročná,” řekl Babiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám