Hlavní obsah

Za 10 minut hotovo, bez registrace. Otevřelo se nové očkovací centrum v pražské Kotvě

– Praha

Lidé se mohou nechat od pondělí naočkovat vakcínou proti koronaviru i v pražském obchodním domě Kotva. Centrum, které provozuje Všeobecná fakultní nemocnice v Praze (VFN), nabízí vakcínu Pfizer a denně by mělo být schopné naočkovat až 1500 lidí. K očkování není třeba se registrovat.

V Praze se otevřelo nové očkovací centrum v Kotvě Video: Novinky

 
Článek

„Přišel jsem na třetí dávku a všechno to bylo během asi deseti minut hotové,” řekl Novinkám v pondělí jeden z prvních naočkovaných v novém centru.

„Dneska je to úplně ideální, šli jsme prakticky okamžitě,” zmínila další návštěvnice centra.

Otevření nového očkovacího centra se zúčastnil i ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO). „Je to z mého pohledu skvělá lokalita, jelikož je to v centru Prahy, blízko metra a tramvaje, takže je to skutečně dostupné pro všechny,” uvedl Vojtěch.

Foto: Novinky

V centru očkují vakcínou Pfizer.

Očkovací centrum, které se nachází ve 4. patře obchodního domu Kotva, provozuje Všeobecná fakultní nemocnice v Praze.

Čtvrtou dávku vakcíny? Zatím ne, shodli se experti v Izraeli

Koronavirus

„V současné chvíli je to centrum, které je pro neregistrované pacienty, ale v průběhu tohoto týdne bude centrum vyhrazené i pro registrované. Mohou sem přijít i samoplátci a cizinci,” uvedla náměstkyně pro lékařská povolání VFN Dita Svobodová. Zdravotníci zde očkují zájemce starší 16 let vakcínou Pfizer.

Očkovací centrum je otevřeno denně od 9 do 20 hodin. Očkovat zde budou i na Štědrý den od 9 do 12 hodin a na Silvestra od 9 do 18 hodin.

Otevřením očkovacího centra v Kotvě se celkový počet registrovaných očkovacích míst v Praze zvedl na 83. V celé republice je celkem 458 očkovacích míst, na hlavní město tak připadá zhruba každé šesté.

Rozčarování pro rodiče. Děti lze k očkování registrovat jen v některých krajích

Domácí

Od pondělí se mohou také očkovat děti ve věku od pěti do 11 let. Posilující třetí dávku pak mohou nově dostat lidé starší 55 let už po pěti měsících od dokončeného očkování. Pro osoby mladší platí lhůta šesti měsíců. V případě očkování jednofázovou vakcínou Janssen od Johnson & Johnson je možné dostat posilující dávku už po dvou měsících.

Foto: Novinky

V Praze se otevřelo nové očkovací centrum v Kotvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám