Hlavní obsah

Ostravští sociální demokraté chtějí za předsedu Krejčíka nebo Zimolu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Bývalého šéfa vojenských zpravodajců Miroslava Krejčíka nebo jihočeského exhejtmana Jiřího Zimolu navrhují na předsedu strany sociální demokraté z Ostravy. Ve vedení ČSSD chtějí vidět i Romana Onderku, Matěje Bendu, Jaroslava Foldynu, Svatopluka Němečka a Janu Vajdíkovou. O nominacích pro stranický únorový sjezd rozhodli ve čtvrtek večer delegáti okresní konference.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý šéf vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík

Článek

„Usilujeme o změny ve vedení ČSSD už od listopadu roku 2015. Bohužel naše hlasy nebyly vyslyšeny před volbami do Poslanecké sněmovny, a jak to dopadlo, všichni víme. Sociální demokracie ztratila přes 600 tisíc voličů a přišla o 35 poslanců a velmi těžko tak bude prosazovat svůj volební program. Politika se musí dělat pro občany a musíme plnit své sliby, které jsme občanům dali,“ řekla šéfka ostravské ČSSD Vajdíková.

Potvrdila, že delegáti konference nominovali na předsedu strany hned dva muže: Krejčíka a Zimolu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Zimola během pátečního představení platformy Zachraňme ČSSD.

„Kandidáty na předsedu strany jsme navrhli dva, ať má možnost krajská konference a sjezd z čeho vybírat. U Krejčíka je nám sympatické to, že je úplně novou tváří do vedení ČSSD, Zimolu považujeme za velmi zkušeného kandidáta, který je charismatický, oblíbený, a hlavně umí vyhrávat volby ve svém kraji,“ zdůvodnila s tím, že soc. dem. potřebuje do vedení nové tváře a charismatické osobnosti, které se umí postavit za obyvatele ČR. „Nechceme ve vedení šedé myši,“ doplnila Vajdíková.

Kromě Krejčíka se Zimolou dostali v Ostravě nominace i další sociální demokraté. Na 1. místopředsedu poslanec Onderka, na řadové místopředsedy ostravský právník Benda, exministr zdravotnictví Němeček, poslanec Foldyna a sama Vajdíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám