Hlavní obsah

Opusťte Ekvádor, vyzvalo ministerstvo Čechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zahraničí vyzvalo české občany v Ekvádoru k opuštění země kvůli násilnostem. V zemi byl na 60 dnů vyhlášen výjimečný stav a v ulicích probíhají střety mezi zločineckými gangy a armádou, respektive policií. Podle údajů, které má ministerstvo z cestovatelského systému Drozd, je v zemi 38 Čechů.

V Ekvádoru platí výjimečný stav. Z cely zmizel vůdce ganguVideo: Reuters

 
Článek

„V zemi probíhají pouliční nepokoje vyvolané drogovými gangy, ozývá se střelba a exploze. Do pacifikace země se zapojila kromě policie i armáda, situace je značně nepřehledná. MZV ČR varuje před cestou do Ekvádoru a ti, kteří již v zemi jsou, musí během pobytu dbát maximální opatrnosti,“ uvedl resort s poukazem na vyhlášení výjimečného stavu.

Čeští občané, kteří nemohou zemi opustit, by podle doporučení raději neměli vycházet na ulici.

K vyhlášení výjimečného stavu došlo v reakci na nedělní útěk z vězení Adolfa Macíase, který je vůdcem jednoho ze zločineckých gangů.

Do živého vysílání ekvádorské televize vpadli ozbrojenci, prezident povolal armádu

Svět

V úterý ozbrojenci dokonce přerušili živé vysílání státní televize TC a dočasně vzali rukojmí z řad televizního personálu. Prezident země Daniel Noboa označil gangy za teroristy a nařídil armádě, aby proti nim zahájila bojové operace.

Střety si již vyžádaly nejméně desítku obětí.

Do živého vysílání ekvádorské televize vpadli ozbrojenciVideo: Reuters

Střety v Ekvádoru mají už nejméně desítku obětí

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám