Hlavní obsah

Opětovné rozšíření vozovky v Legerově ulici odmítá dopravní výbor

– Praha

Zúžení pražské magistrály v Legerově ulici na tři pruhy by mělo dle dopravního výboru magistrátu zůstat zachováno. Výbor se pro trvalé zúžení vyslovil navzdory stanovisku Technické správy komunikací (TSK), která naopak navrhla opětovné rozšíření na čtyři jízdní pruhy. Konečné slovo bude mít odbor dopravy. Zúžení na zkoušku by mělo trvat do poloviny března.

Foto: Petr Nový, Novinky

Legerova ulice v Praze po zúžení vozovky.

Článek

Zúžení Legerovy ulice si loni v březnu na zkoušku vymohla radnice Prahy 2, proti se ale ostře postavila sousední Praha 4. Opatření podle nuselské radnice zhoršilo životní podmínky v její části města. [celá zpráva]

Zúžení Legerovy ulice si loni v březnu na zkoušku vymohla radnice Prahy 2, proti se ale ostře postavila sousední Praha 4. Opatření podle nuselské radnice zhoršilo životní podmínky v její části města. [celá zpráva]

Zrušit zúžení doporučila magistrátu také TSK. Podle ní kvůli opatření nedošlo k výraznému zhoršení dopravní situace v Praze, ale vzrostl provoz na objízdných trasách druhé i čtvrté městské části. Zlepšení životního prostředí, na které ukazuje studie Českého hydrometerologického ústavu, může být podle TSK ovlivněno příznivějšími meteorologickými a rozptylovými podmínkami.

Zklidnění by mohl přinést okruh

Rozhodnutí přivítala starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS). Pruh, který je v současné době od zbytku magistrály oddělen betonovými bloky, by podle ní mohl sloužit k zásobování nebo parkování aut. V budoucnu by na něm mohla být zasázena zeleň nebo vzniknout cyklostezka.

Doporučení se naopak nelíbí zástupcům Prahy 4. "Nadšeni z toho nejsme," řekl radní čtvrté městské části pro dopravu Martin Hudec.

Přivítal naopak dodatek usnesení, ve kterém výbor doporučil TSK, aby vypracoval studii o celkovém zklidnění magistrály v návaznosti na dokončení městského okruhu a na její omezení v centru města.

Reklama

Související články

Doprava v zúžené Legerově ulici ráno stála

Víkendové zúžení pražské Legerovy ulice se projevilo na dopravní situaci v metropoli se zpožděním. Zatímco v pondělí nebyly větší problémy, v úterý ráno museli...

Výběr článků

Načítám