Hlavní obsah

Doprava v zúžené Legerově ulici ráno stála

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Víkendové zúžení pražské Legerovy ulice se projevilo na dopravní situaci v metropoli se zpožděním. Zatímco v pondělí nebyly větší problémy, v úterý ráno museli řidiči při cestě přes Nuselský most do centra počítat se zdržením. Doprava v místě se pohybovala na pátém stupni.

Článek

"Je tam velmi silný provoz, tvoří se tam dlouhé kolony, které sahají až do ulice 5. května. Provoz je na stupni čtyři až pět. Jede to tam velmi pomalu až do Legerovy ulice, pak se to rozjíždí. Potom, když se projede Legerovou, tak už to jede", řekla ČTK operátorka Dopravního informačního centra kolem deváté hodiny ráno.

Dlouhé kolony zasahovaly až do ulice 5.května, provoz kolísal mezi čtvrtým a pátým dopravním stupněm. Omezení, které si kvůli nadměrnému hluku a emisím vymohla Praha 2, potrvá šest měsíců. Řidiči mají k dispozici tři jízdní pruhy, pravý byl zablokován betonovými profily.

Velké problémy se očekávaly už v pondělí, to ale byla situace na místě klidná a průjezd místem neznamenal větší zdržení, než je obvyklé. Úterní provoz se během dopoledne zlepšil a před polednem už byla intenzita provozu v tradičních kolejích.

Reklama

Výběr článků

Načítám