Hlavní obsah

Pražská magistrála bude užší od půlky března v Legerově ulici

Právo, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská magistrála se ve směru od Nuselského mostu po Rumunskou ulici o víkendu 14. února zúží do tří pruhů. Právu to v pondělí potvrdil mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Tomáš Mrázek. Omezení bude zkušebně trvat půl roku.

Foto: Karolína Kudynová, Právo

Domy v okolí pražské magistrály

Článek

Na omezení v této části magistrály trvá radnice Prahy 2, protože lidé, kteří u silnice bydlí, si dlouhodobě stěžují na hluk a emise. Od opatření si radnice slibuje zklidnění dopravy. Ulice patří mezi oblasti s nejvyšší koncentrací prachu a hluku.

Pracovníci TSK oddělí o zmiňovaném víkendu pravý jízdní pruh betonovými svodidly, která už jsou v tuto chvíli připravena na kraji chodníku. Ve vzniklém volném pruhu bude stezka pro cyklisty a vjezdy pro zásobování.

Omezení by mělo zkušebně trvat půl roku. Pokud by se provoz na silnici výrazně zkomplikoval, tak se stav vrátí zpět a opět budou průjezdné čtyři pruhy.

Ulicí denně projede 100 000 aut. Kritici opatření argumentují tím, že provoz na silnici se ještě více zpomalí, což bude znamenat více zplodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám