Hlavní obsah

Opakované volby v Hrčavě vyhrálo uskupení, které bylo v září druhé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uskupení SNK Hyrčovjané se stalo vítězem opakovaných voleb v Hrčavě na Frýdecko-Místecku. V sedmičlenném zastupitelstvu bude mít čtyři posty, zbývající tři obsadí sdružení Pro Hrčavu dosavadního starosty Marka Sikory.

Foto: Pavel Karban, Právo

Obyvatelé Hrčavy si zvolili zastupitele

Článek

Volební účast v sobotních volbách v Hrčavě dosáhla 85,71 procenta, z 210 voličů jich přišlo vhodit hlas do urny 180. Vítězné uskupení SNK Hyrčovjaně dostalo 52,90 procenta, sdružení Pro Hrčavu 47,09 procenta.

Podle informací Českého statistického úřadu je průměrný věk zvolených zastupitelů 45,9 roku. Nejmladšímu je 32 let, nejstaršímu 64 let. Do sedmičlenného zastupitelstva byly zvoleny 2 ženy, což je 13,33 % z celkového počtu kandidátů.

Volby v druhé nejvýchodnější obci Česka se opakovaly z rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě, který uznal námitku lídra SNK Hyrčovjaně Martina Kopera na výsledky zářijových komunálních voleb.

V nich s 51,17 procenta zvítězilo sdružení Pro Hrčavu, uskupení SNK Hyrčovjaně 48,82 procenta. Rozdíl byl 27 hlasů, což při počtu sedmi volených zastupitelů byli čtyři voliči. A protože u minimálně čtyř osob soud prokázal, že se do obce s necelými 250 obyvateli přistěhovali účelově krátce před volbami, navíc měli trvalé bydliště v objektech patřících starostovi Sikorovi, byly volby neplatné.

Putování za nejvýchodnějším koutem ČR

Vaše zprávy

Reklama

Související témata:

Související články

Hrčava - příběh nejvýchodnější obce

Nevíte-li přesně, kde Hrčava leží, vezměte si kteroukoli mapu, kde jsou vyznačeny hranice států, a zabodněte prst do místa, kde se stýkají Česká, Polská...

Výběr článků

Načítám