Hlavní obsah

Milion chvilek uspořádal on-line demonstraci

Novinky, jas
Aktualizováno

Spolek Milion chvilek v pondělí zahájil on-line demonstrací Rok změny. Chce, aby v příštích sněmovních volbách posílila v Česku demokratická opozice a odstavila od moci hnutí ANO premiéra Andreje Babiše, kterého viní z arogance a střetu zájmů. Úspěch opozice hodlá podpořit vlastními akcemi a projekty. On-line demonstrace se konala v předvečer výročí pádu komunistické nadvlády v někdejším Československu, které připadá na 17. listopadu.

Záznam: On-line demonstrace ROK ZMĚNY: ZAČÍNÁME!Video: Milion chvilek pro demokracii

 
Článek

„Rok 2019 byl rokem protestů, 2020 zase rokem krize. 2021 ale bude rokem změny a nové naděje. Současná pandemická krize odhalila zároveň hlubokou krizi politickou. Je potřeba napnout všechny síly k tomu, aby ve sněmovních volbách skutečně ke změně došlo. Demokratické strany musí zvítězit," uvedl předseda spolku Milion chvilek Benjamin Roll.

Demonstrace se s ohledem na protiepidemická opatření nemohla uskutečnit na pražské Letné, kam loni v červnu přišlo podle spolku na čtvrt milionu lidí, ale prostřednictvím Facebooku a Youtube.

Blatný: Petici Milionu chvilek jsem podepsal, s Babišem jsme si to vyříkali

Domácí

Za dějištěm organizátoři vybrali pódium pražského Lucerna Music Baru, kam byli pozváni pamětníci událostí z listopadu 1989 i představitelé nynějších opozičních stran.

Do programu se mohli zapojit i diváci komentáři pod streamovaným videem nebo vzkazy přes sms bránu. Podle organizátorů demonstraci v úvodu odhadem sledovalo několik tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám