Hlavní obsah

Okamura už nabouraný Aston Martin vyměnil za nový

Právo, ada, nig

Senátor a podnikatel Tomio Okamura zálibu v luxusních vozech Aston Martin nezapře. Poté co loni v lednu při nehodě na dálnici zůstal jeho vůz na odpis, se ke stejné značce vrátil.

Foto: Aston Martin

Jeden z posledních modelů Aston Martin Vanquish Volante. Ilustrační foto

Článek

Nasvědčuje tomu Okamurovo přiznání o vedlejších činnostech a příjmech, které senátor zaslal mandátovému výboru. Podle zákona o střetu zájmů tak musí učinit do konce června členové vlády a parlamentu, komunální politici i další činitelé.

Okamura v přiznání za loňský rok uvedl, že si koupil auto za 4,2 miliónu. „Aston Martin jsem si pořídil jako hobby, vždy se mi líbilo, že jej řídil James Bond – symbol galantnosti k ženám a boje proti zlu,“ nechal se loni slyšet Okamura poté, co z jeho vozu – tehdy za 3,6 miliónu – zůstal po nehodě téměř vrak. Právu v pátek řekl, že jde o nový vůz stejné značky. Kromě toho prý vlastní ještě superb.

Senátor si loni také koupil byt, a to za 9,2 miliónu. Jeho hypotéka činí 4,2 miliónu.

Okamura má živnostenské oprávnění na holičské a kadeřnické služby, překladatelství a tlumočnictví, poradenství v obchodu a službách, výuku cizích jazyků a cestovní agenturu.

Vydělal přes 11 miliónů

Příjem ze samostatné výdělečné činnosti mu loni za dva měsíce, co se stal senátorem, vynesl 2 350 462 korun. Celkově byznysem loni vydělal 11 752 313,75 koruny.

Vedle toho figuruje senátor jako společník ve čtyřech firmách. K poznámce, že ve volební kampani sliboval v případě zvolení do Senátu utlumit své podnikatelské aktivity, Okamura uvedl, že k tomu došlo v případě jeho angažmá v Miki Travel Prague.

Moje podnikatelské aktivity mi zaberou tak dvě hodiny denně,“ řekl Právu a dodal: „Díky tomu, že jsem senátorem, tak na rozdíl od minulosti celé víkendy trávím politickou prací.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám