Hlavní obsah

Odvolejte Ševčíka a budeme vás dál sponzorovat, vzkázala VŠE Česká spořitelna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká spořitelna (ČS) se jako generální partner Vysoké školy ekonomické (VŠE) distancovala od jednání děkana národohospodářské fakulty Miroslava Ševčíka. Na svém Twitteru banka vyjádřila plnou podporu rektorovi univerzity Petru Dvořákovi, který se snaží Ševčíka z funkce odvolat. Pokud se tak skutečně stane, bude banka dál studijní programy univerzity podporovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík

Článek

„Spořitelna dlouhodobě podporuje studijní programy a studenty VŠE, nepodporujeme pana děkana Ševčíka. Plně souzníme s kroky, které v otázce dalšího setrvání děkana Ševčíka podniká rektor VŠE Petr Dvořák,“ uvedl jeden ze zástupců ČS na jejím twitterovém účtu v reakci na dotaz jednoho z uživatelů, kterého zajímalo stanovisko banky k případnému odvolání Ševčíka.

Akademický senát národohospodářské fakulty Ševčíka ve středu neodvolal. Pro jeho setrvání hlasovalo šest senátorů, dva byli pro odvolání a jeden se zdržel. Dvořák tak nyní podá návrh na odvolání Ševčíka akademickému senátu celé VŠE. Podle vysokoškolského zákona totiž může rektor děkana odvolat pouze se souhlasem senátu celé školy.

„Bude-li pan děkan Ševčík odvolán po jednání celouniverzitního akademického senátu, jehož konání vedení VŠE již avizovalo, budeme v podpoře studijních programů a studentů VŠE pokračovat,“ ujistila ČS.

Banka se ale ve svém twitterovém vyjádření vyhnula odpovědi na otázku, co se stane, když děkan Ševčík zůstane ve své funkci dál. Novinky proto oslovily mluvčího České spořitelny Filipa Hrubého s dotazem, jak se banka zachová, pokud Ševčík zůstane děkanem. Mluvčí odkázal na zmíněnou odpověď twitterového účtu.

Podle rektora Ševčík poškozuje dobré jméno VŠE. Ševčík na sebe strhl pozornost zejména svou březnovou účastí na protivládní demonstraci, při níž musela zasahovat policie. Děkan ale odmítá sám odstoupit a důvody pro své odvolání nevidí.

Akademický senát fakulty se zastal Ševčíka

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám