Hlavní obsah

ODS vyzvala Tlustého a Schwippela, aby se vzdali členství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Regionální rada ODS ve středních Čechách vyzvala poslance Vlastimila Tlustého a Jana Schwippela, aby se ihned vzdali členství v ODS a složili poslanecký mandát. Reagovala tak na jejich úterní hlasování, kdy se oba poslanci vyslovili pro nedůvěru kabinetu Mirka Topolánka. Rada také vyzvala sdružení v Rakovníku a Zadní Třebani, aby Tlustého a Schwippela vyloučily z ODS, pokud sami neodejdou.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Schwippel

Článek

Regionální rada ODS podle svého šéfa Petra Bendla podporuje sestavení nové vlády Mirkem Topolánkem a od postoje Schwippela a Tlustého se distancovala. Totéž by podle ní měly udělat rady v Rakovníku a Berouně.

Pro odchod Tlustého i dalšího rebelujícího poslance Jana Schwippela z ODS se v úterý vyslovil poslanecký klub.

O případném vyloučení Tlustého bude místní sdružení ODS v Rakovníku jednat příští týden. Organizace v Zadní Třebani má naopak jasno - Schwippel se podle ní zachoval podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a to, že by ho vyloučilo, zřejmě nehrozí. Šéfkou tamního sdružení je poslancova matka Kateřina Schwippelová. Ta už řekla, že nebude výzvu ODS akceptovat.

Rakovnické sdružení o osudu Tlustého už jednou rozhodovalo. Loni na podzim se za něj postavilo ovšem s podmínkou, že by měl vládu Mirka Topolánka podporovat. To Tlustý v úterý neudělal. Sdružení by o něm mělo rozhodovat příští úterý a sněm ve čtvrtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám