Hlavní obsah

ODS už vede Kuba, výkonná rada zatím adepta na premiéra nemá

– Praha • Aktualizováno
Novinky, val

Výkonná rada ODS na své pondělní schůzi pověřila vyjednáváním o nové vládě grémium strany. Preferuje vládu na současném koaličním půdorysu. Výkonná rada zatím nemá konkrétního kandidáta na post premiéra, oznámil první místopředseda strany Martin Kuba.

Tisková konference vedení ODSVideo: Novinky

 
Článek

„Zatím jsme se nezabývali personální nominací,“ prohlásil po jednání výkonné rady Kuba, který jako první místopředseda po odstupujícím Nečasovi převzal vedení ODS. Nastínil, že by jednání mohla trvat několik dní, zatím prý ale ještě nemá stanoven ani termín pro setkání s prezidentem Milošem Zemanem.

Kuba uvedl, že existuje jistá „množina“ lidí, kteří by se mohli stát novým premiérem, přitom je podle něj přirozené, že se jedná o lidi z vedení strany. Konkrétní jména ale nesdělil.

S upřesněním mu na tiskové konferenci pomohl další místopředseda strany, Pavel Blažek. „Úkolem grémia je najít někoho, kdo chce a je chtěn,“ uvedl s tím, že obvykle je víc těch, kteří nějakou funkci chtějí.

Výkonná rada na svém pondělním jednání rovněž poděkovala končícímu premiérovi Petru Nečasovi za jeho práci v čele ODS a v čele vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám