Hlavní obsah

Od středy do pátku budou tropické třicítky

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od středy do pátku tento týden se očekává tropické počasí, kdy se teploty vyšplhají na 26 až 30 stupňů Celsia. Po celou dobu bude jasno až polojasno. Právu to řekl v pondělí Jan Horák z pražského Meteopressu.

Článek

"Vím, že školáky moc nepotěším, protože ve čtvrtek jim začíná nový školní rok a určitě při takových teplotách by raději než ve třídě byli u vody. Počasí u nás bude ovlivňovat tlaková výše, a ta nám přinese teplé letní počasí. Částečně se pokazí až v sobotu," informoval meteorolog.

Po celý tento týden až do pátku by mělo být jasno až polojasno, pouze v sobotu při přechodu studené fronty se očekává více oblačnosti, přeháňky a bouřky a samozřejmě i ochlazení.

Nebude ale velké, pouze na 24 až 28 stupňů Celsia. Stejný ráz počasí bude mít i neděle, kdy teploty budou v rozmezí 24 až 28, ale deště již bude méně.

Očekává se spíše polojasno. Konec srpna a začátek září tedy bude horký. Jak to bude v dalších dnech, zatím ještě meteorologové přesně nevědí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám