Hlavní obsah

Od pondělí se vrátí v některých krajích do škol nižší stupně středních škol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od pondělí 10. května se vrátí ve většině krajů do škol studenti nižších ročníků středních škol. Tam, kde ještě nechodí, zasednou zpět do lavic i studenti druhých stupňů základních škol. Kvůli horší situaci vláda ještě ve čtvrtek zváží postup ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek budeme rozhodovat, jakým způsobem se vyřeší výuka na Vysočině a v Jihočeském a Zlínském kraji. Tam nemůžeme rozvolnit úplně,“ nastínil v pondělí šéf resortu zdravotnictví Petr Arenberger.

V těchto krajích je totiž epidemiologická situace v rámci celého Česka nejhorší.

„Ve zbývajících krajích se ale na vysoké školy vrátí všichni studenti na praxi, povoleny budou také zkoušky. Do škol se vrátí také žáci 2. stupně základních škol,“ řekl.

Podle oznámeného rozvolnění by tak za týden s jistotou měly školy otevřít v Ústeckém, Olomouckém, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji.

Na středních školách začalo období přijímaček

Věda a školy

Ve střediscích volného času a základních uměleckých školách se mohou již od úterý 4. května setkávat uvnitř skupiny tří dětí a venku dvaceti dětí.

Nyní chodí do škol v šesti krajích a v Praze žáci 1. a 2. stupně základních škol. Otevřené jsou v nich také mateřské školky pro všechny děti.

V ostatních krajích navštěvují školy jen žáci 1. stupně základních škol, školky jsou otevřené jen pro předškoláky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám