Hlavní obsah

Obviněného starostu Prahy 2 nahradí Jana Černochová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do funkce starostky Prahy 2 se po necelých dvou letech vrátí Jana Černochová (ODS). Informovali o tom zástupci koaličních ODS, ČSSD a zelených. Zvolit ji ale ještě musí zastupitelstvo, které se kvůli tomu mimořádně sejde 26. března. Poslankyně Černochová nahradí Jana Palusku, který minulý týden rezignoval kvůli obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Černochová

Článek

Černochovou do funkce navrhla oblastní rada ODS, shodly se na tom i koaliční strany. Pokud by byl Paluska zproštěn obvinění, je Černochová ochotna vzdát se funkce starostky v jeho prospěch.

Bývalý starosta se trestného činu údajně dopustil tím, že porušil povinnosti při správě cizího majetku. [celá zpráva] Obvinění se týká výstavby půdních bytů v domě v Dittrichově ulici. Podle policie způsobil škodu tři milióny korun, za což mu hrozí až deset let vězení. Bývalý starosta ale vinu odmítá.

Čtyřicetiletá Černochová byla starostkou Prahy 2 od roku 2006 do podzimu 2010, předtím vykonávala funkci zástupkyně starosty. Od června roku 2010 působí jako poslankyně. Ve sněmovních volbách získala výraznou podporu voličů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám