Hlavní obsah

Obchodní řetězce shání před Vánocemi stovky brigádníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si chcete před Vánoci přivydělat na nákup vánočních dárků, můžete si najít brigádu v některém z obchodním řetězců. Ty totiž shání před vánočními svátky stovky brigádníků, aby s jejich pomocí bez problémů zvládly očekávaný nápor zákazníků.

Článek

Vánoce jsou totiž nejsilnějším prodejním obdobím v roce a případné zádrhely při doplňování zboží do regálů či odbavování zákazníků u pokladen by obchodníci mohli pocítit na svých tržbách.

Poptávka po brigádnících je v některých regionech tak velká, že obchodníci lidem z jiných částí země nabízí například úhradu nákladů na ubytování.

"Na Vánoce nestačí jen představit stovky novinek a nízké ceny, musíme také zajistit plynulý provoz našich obchodů, aby si zákazníci mohli vychutnat pohodové vánoční nákupy bez front a se stále plnými regály. Proto v tomto období již tradičně využíváme pomoci brigádníků," řekla Eva Williamsová ze společnosti Tesco.

Tesco nabízí i ubytování

Brigádníky před Vánocemi bude ve zhruba 300 hypermarketech Hypernova a supermarketech Albert zaměstnávat také obchodní řetězec Ahold. "Brigádníky budeme najímat, protože o vánočních svátcích potřebujeme vystřídat naše zaměstnance, kteří jsou v tomto zimním období také častěji nemocní," řekla mluvčí Aholdu Kateřina Pecinová. Dodala, že Ahold shání brigádníky hlavně k pokladnám a na doplňování zboží.

Na brigádu chodí studenti, důchodci i rodiče na mateřské

Obchodníci zatím přesně neví, kolik brigádníků budou v předvánočním období potřebovat. Například v síti obchodů Tesco činí průměrný podíl agenturní práce na celkových odpracovaných hodinách zhruba pět procent.

"Na Vánoce ale vždy počet brigádníků roste, a to o více než 20 procent v porovnání s běžným prodejním obdobím v roce. Letos bude toto procento zřejmě ještě vyšší, jelikož se síť prodejen Tesco rozrostla," uvedla mluvčí Tesco Jana Matoušková. Také podle Pecinové nelze přesně odhadnout, kolik Ahold v závěru roku zaměstná brigádníků. "Potřeba brigádníků se v každé naší prodejně liší," podotkla Pecinová.

O předvánoční brigády v obchodech je mezi lidmi podle Matouškové rok od roku větší zájem. "Kromě studentů a důchodců jsou mezi brigádníky také lidé na rodičovské dovolené a všichni ti, kteří si chtějí přivydělat na vánoční dárky. Někteří z nich se do sem vrací opakovaně. Největší zájem je o pokladní, prodavače a doplňování zboží," řekla Matoušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám