Hlavní obsah

Obce už nemají materiální pomoc kam dávat, příjímají jen stavební materiál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav/Hodonín

Konec příjmu materiální pomoci vyhlásili v podvečer v břeclavském humanitárním centru RENA Břeclav. Díky mnoha dárcům se shromáždilo tolik věcí, že je nestíhají třídit. V hodonínském Domě kultury, kde také shromažďují pomoc pro lidi postižené čtvrteční bouří a tornádem, přijímají už pouze věci upřesněné v aktualizovaném seznamu, jde hlavně o nářadí.

Foto: Facebook: Jan Komosný

Materiální pomoc zasaženým oblastem v Kulturním domě v Hodoníně

Článek

"Břeclav zastavuje příjem materiální pomoci s výjimkou stavebního materiálu, protože všechny prostory jsou naprosto ucpané. Prosíme o pomoc všechny, kdo mohou přijít pomoci s tříděním," stojí na facebookovém profilu Břeclavi. Na Břeclavsku jsou obec Hrušky a městys Moravská Nová Ves, které tornádo ve čtvrtek silně poničilo.

Smrt si zapomenutou osadu našla

Domácí

Podobně Dům kultury Hodonín, který shromažďuje pomoc pro lidi na Hodonínsku, tedy přímo v Hodoníně, Mikulčicích a Lužicích, už nepřijímá ani jídlo ani hygienické potřeby. Seznam věcí, které jsou potřeba, pravidelně aktualizuje na své internetové stránce.

Dnes po aktualizaci v 16:45 poptávali v Hodoníně stavební materiál, jako jsou kolečka, stavební přilby, drobné nářadí nebo svítilny a také stavební materiál jako latě nebo střešní krytinu.

I podle starostů je materiální pomoci dostatek, daří se ji i distribuovat. V Mikulčicích trvanlivé potraviny předávají stravovacím firmám, které zdarma zásobují všechny lidi pracující na odstraňování škod teplým jídlem. Všude nadále potřebují také elektrocentrály, baterky nebo powerbanky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám