Hlavní obsah

O známku se Zemanem zatím moc zájem není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V první den, kdy se do prodeje dostaly známky s prezidentem Milošem Zemanem, Česká pošta větší zájem zákazníků nezaznamenala. Výjimkou byli filatelisté, kteří vyrazili na hlavní poštu do Jindřišské ulice, kde se nahází speciální filatelistická přepážka. Na ní lze sehnat i známky z ostatních emisí. Uvedl to mluvčí pošty Ivo Mravinac.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražská tiskárna cenin zahájila ve čtvrtek 28. března výrobu poštovních známek s prezidentem Milošem Zemanem.

Článek

Filatelisté a další zájemci si mohou pořídit pamětní list k prvnímu dni vydání známky. Pošta jej připravila v omezeném nákladu 2500 kusů a je k dostání buď na hlavní poště, nebo přes objednávku na internetu.

Známka se Zemanem vychází v nákladu deset miliónů kusů, který by měl pokrýt prodej v letošním roce. V příštím roce pošta plánuje dotisk. "Známka s prezidentem patří do základní nabídky a musí být dostupná na všech našich 3300 pobočkách," uvedl mluvčí. V platnosti zůstávají i další známky s českými prezidenty.

Foto: Česká pošta, Miloš Ondráček, ČTK

Známka s prezidentem Milošem Zemanem, jejímž autorem je rytec Miloš Ondráček.

Známky s Václavem Havlem ale už zájemci neseženou, protože jsou vyprodané. V nabídce pro filatelisty zůstává několik desítek tisíc známek s portrétem Václava Klause.

Známka s Milošem Zemanem není označena cenou, ale písmenem A, což znamená určení pro poslání obyčejného psaní do 50 gramů ve vnitrostátním styku. Vzhledem ke způsobu výroby a ochrany není samolepicí. Pošta ji vyrábí nejnáročnější technologií rotačního ocelotisku kombinovaného s hlubotiskem. Portrét pro prezidentskou známku vytvořil rytec Miloš Ondráček.

Pošta ročně vydává kolem 60 příležitostných známek a několik desítek výplatních známek.

Reklama

Související témata:

Související články

Známka s Klausem zmizí, platit ale bude

Známky s Václavem Klausem budou brzy jen libůstkou filatelistů. Česká pošta je totiž od inaugurace Miloše Zemana 8. března nebude už dodávat do běžného...

Pošta vydá deset miliónů známek se Zemanem

Poštovní známku s portrétem prezidenta Miloše Zemana vydá Česká pošta 24. dubna v emisi deseti miliónů kusů. Známka bude k dispozici dříve, než pošta původně...

Výběr článků

Načítám