Hlavní obsah

O víkendu se začne oteplovat, zaprší jen občas

Novinky, jas

Deštivé počasí, které v posledních několika dnech zmírnilo dlouho trvající sucho, pomalu končí. Výhled pro závěr týdne i další dny slibuje sice více oblačnosti, ale pršet již bude jen z občasných lokálních přeháněk či bouřek. Odpolední teploty se postupně dostanou na 25 i více stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tlaková níže, která tento týden ovlivňuje počasí u nás a díky níž napršelo v Liberci během posledních 24 hodin 34 milimetrů, se postupně přesune nad Bělorusko. Za ní se k nám začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Ve čtvrtek bude ještě zataženo, na většině území se od rána vyskytnou přeháňky. Srážky však budou během odpoledne od západu ustávat. Na východě a severovýchodě však přestane pršet až v pátek ráno. Odpolední maxima se dostanou na 15 až 19 stupňů.

Pátek nabídne zpočátku polojasno, odpoledne se zatáhne a místy se mohou objevit přeháňky, případně i bouřky. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, odpoledne vystoupají na 18 až 22,” uvedla Honsová.

Převažující polojasno, místy opět s přeháňkami či bouřkami nabídne i sobota. Ráno může být relativně chladné. Teploty klesnou na 10 až 6 stupňů, ovšem při zmenšené oblačnosti a ve vyšších polohách mohou klesat i níže a vyloučeny nejsou ani přízemní mrazíky. Odpolední maxima zůstanou mezi 18 a 22 stupni.

Polojasné až oblačné počasí, které místy doprovodí přeháňky či bouřky, bude charakterizovat neděli. Ranní minima klesnou na 10 až 6, odpolední teploty se dostanou na 19 až 23 stupňů.

Výhled na další dny předpokládá zpočátku polojasno s tím, že odpoledne bude přibývat oblačnosti a místně se budou objevovat přeháňky či bouřky. V pondělí a úterý by se měla denní maxima pohybovat mezi 21 a 25 stupni, na středu a čtvrtek modely předpovídají teploty do 27 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám