Hlavní obsah

O víkendu se má zlomit počasí, bude pravý podzim

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní svátek 28. října je v myslích Čechů spojen se vznikem samostatného Československa v roce 1918, ale i se dnem pracovního volna. Na delší víkend však budou muset Češi letos zapomenout, navíc se nad Českem zatáhnou mračna. Útěchou však může lidem být, že teploty budou dosahovat příjemných hodnot, rtuť teploměru by měla místy překročit 15 stupňů.

Článek

Počasí, které zatím nesignalizuje sychravý podzim, převládá nad Českem zejména ve čtvrtek. Na české území totiž proudí teplý vzduch od jihozápadu. Byť ve čtvrtek byla obloha na většině míst ČR nejdříve zatažená, postupně se nebe rozjasňuje. Denní teploty dosahují 18 až 22 stupňů, na horách se pohybují okolo 15 stupňů.

V noci na pátek by neměly na Česko udeřit mrazíky, očekávají se teploty mezi 12 až osmi stupni. V pátek ale již na naše území bude postupovat od severozápadu studená fronta. Teploty tak poklesnou na 16 až 20 stupňů. Meteorologové předpovídají na pátek polojasno, studená fronta však s sebou bude přinášet od severozápadu houstnoucí mraky.

O víkendu bude oblačno, ale poměrně teplo

Sobota, která letos připadá na 28. října, bude oproti pracovním dnům chladnější. Denní teploty by měly dosáhnout 12 až 16 stupňů. Těm, kteří by chtěli položit květiny nejenom na památníky prvního československého prezidenta T.G. Masaryka, bude trochu komplikovat situaci oblačná obloha. Podle odborníků hrozí i dešťové přeháňky. Možná tak lidé spíše najdou cestu do vyhřátých volebních místností, kde je v 27 obvodech naplánováno druhé kolo senátních voleb.

V noci ze soboty na neděli by měla rtuť teploměru ukázat mezi šesti až deseti stupni. V neděli se lidé mohou připravit na podobné počasí jako v sobotu. Oblačné počasí s přeháňkami způsobí lehký pokles teploty, bude mezi 11 až 15 stupni.

Byť čisté nebe nad hlavou Čechů a Češek o víkendu zřejmě nebude, zimomřiví lidé si stále budou pochvalovat alespoň teploty. Sibiřská zima zatím český podzim neohrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám