Hlavní obsah

Nový přípravek slibuje opilost bez alkoholu i kocoviny

Novinky, pst

Stejné účinky jako alkohol má mít nový přípravek, který vyvinul podle serveru Guardian profesor David Nutt z Imperial College v Londýně. Látka ovlivní mozkové neurotransmitery jako lihoviny, ale bez rizika závislosti či jiných negativních účinků, včetně kocoviny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Myslím, že by to vážně přineslo revoluci pro zdraví lidí,“ říká Nutt a dělá paralelu mezi svou látkou a elektronickými cigaretami. Má také dopřát lidem jejich neřest bez toho, aby se na ní stali fyzicky závislí s dalšími negativními účinky.

Přípravek by se podle tohoto bývalého poradce britské vlády mohl podávat ve formě koktejlu libovolné chuti. Pocit opilosti večer by pak nevystřídala nad ránem nevolnost či bolest hlavy.

Nutt navíc zdůrazňuje, že po požití a docílení požadovaného účinku by si zájemci mohli aplikovat protilátku a rychle vystřízlivět. Alkohol se musí odbourávat dlouhé hodiny, s novou látkou by však opilci mohli rychle nabýt původní ostrosti smyslů a řídit sami například automobil.

"Udělal jsem sám s prototypem látky před mnoha lety na sobě experimenty s opilostí a jejím překonáním,“ řekl BBC Nutt, který shání sponzory pro realizaci svého objevu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám