Hlavní obsah

Novináři přiletí z Basry do Prahy v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čeští novináři, reportér Michal Kubal, kameraman Petr Klíma a redaktor Vít Pohanka, se do vlasti vrátí v neděli ráno. V pátek večer totiž pro ně z Prahy do jihoirácké Basry odstartuje Challenger, vypravený ministerstvem obrany.

Foto: Matěj Sládek

Zakázaný Ovoce

Článek

Tři pracovníky České televize a Českého rozhlasu v pátek propustili neznámí únosci. "Po příletu se novináři zúčastní tiskové konference," informoval v sobotu Novinky mluvčí České televize Martin Krafl. Podle původních informací mělo pro novináře do Basry letět TU-154. Challenger je však menší a rychlejší, řekl v sobotu premiér Vladimír Špidla.

"Mám hroznou radost, že mohu pozdravit všechny v ČR, a především se jim chci omluvit za problémy, které jsme způsobili," řekl Michal Kubal v pátečním přímém vstupu na České televizi.

"Byly chvilky, kdy nám bylo velmi zle, dokázali jsme se podržet. Hlavní bylo, že jsme zůstali spolu," řekl v pátek pro Český rozhlas Vít Pohanka. "Nevěděli jsme, kdo nás vlastně unesl, co po nás budou chtít," dodal Kubal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám