Hlavní obsah

Noční můra ČSSD pokračuje, Altnerova dědička chce vystoupit na sjezdu

Veronika Altnerová, která je spolu s bratrem Patrikem dědičkou po zemřelém advokátovi Zdeňku Altnerovi, požádala, aby mohla vystoupit na březnovém sjezdu ČSSD. Strana má Altnerovi, respektive jeho dědicům vyplatit za právní služby při získání Lidového domu 338 milionů korun. Šéf strany Jan Hamáček nevidí pro takovéto vystoupení důvod.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ČSSD Jan Hamáček

Článek

Altnerová v dopise adresovaném Hamáčkovi připomněla, že byla doposud mediálně zdrženlivá a nevyhledávala veřejná vystoupení.

„Jsem ale toho mínění, že aktuální možnost vystoupit před vrcholným orgánem Vaší strany umožní prezentovat před členskou základnou náš postoj k věci,” napsala Hamáčkovi. Svým vystoupením by prý ráda změnila většinové stanovisko strany.

Ta podala proti verdiktu soudu dovolání k Nejvyššímu soudu, který odložil vykonatelnost verdiktu, na jehož základě by měla ČSSD platit. Na to poukázal i Hamáček.

„S Veronikou a Patrikem Altnerovými jsem se přesto sešel 29. listopadu 2018 a o celé záležitosti jsme jednali. Rozešli jsme se s tím, že obě strany vidí jako jedinou možnost řešení sporu vyčkat na rozsudek Nejvyššího soudu. Proto nevidím důvod, aby dědicové JUDr. Altnera vystupovali na sjezdu ČSSD," napsal ve čtvrtek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zdeněk Altner na archivním snímku

Nárok na 338 milionů korun za pomoc při získání historického sídla ČSSD přiřkl Altnerovi v roce 2016 Městský soud v Praze. Většinu částky přitom tvoří smluvní pokuta, která narostla od doby, kdy advokát v roce 1997 stranu zastupoval.

Altner nedlouho po vynesení rozsudku zemřel a následné dědické řízení případ ještě zkomplikovalo. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám