Hlavní obsah

Nevím, proč jsem považován za zlo, prohlásil Babiš a začal šít do Pavla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Andrej Babiš označil výsledek prvního kola prezidentských voleb za famózní. Uvedl také, že má obrovskou radost. Na tiskovém brífinku pak také prohlásil, že nechápe, proč je považován za zlo. Česku věnoval podle svých slov 10 let svého života. Hned po gratulaci se do pustil do vítěze prvního kola Petra Pavla.

Tisková konference Andreje BabišeVideo: Novinky

 
Článek

„Mám obrovskou radost. Jako kandidát hnutí ANO jsem dosáhl famózních výsledků. Dostal jsem více hlasů než ANO ve volbách do Sněmovny,“ řekl na tiskové konferenci.

Živě: Volební studio po uzavření volebních místností 14.1.2023Video: Novinky

Pokračoval tím, že poděkoval voličům, své rodině i hnutí ANO. „Mám z toho obrovskou radost,“ prohlásil.

„Výsledek je pro mě nečekaný. Gratuluji provládnímu kandidátovi Petru Pavlovi. Gratuluji i paní Nerudové, která dělala dobrou kampaň,“ řekl.

„Zlo se jmenuje Babiš.“ Nerudová podpořila Pavla

Domácí

Pak začal střídat obranu s útoky. „Mrzí mě, když jsem považován za zlo. Věnoval jsem zemi více než 10 let svého života ve prospěch lidí. Nemusel jsem jít do politiky,“ řekl.

„Jsem na blondýnky“

Zmínil dále, že v kampani nechystá žádný podraz. „Právě naopak se chystá údajně podraz na mě. Někdo mě chce spojovat s KGB. Byl bych rád, kdyby média říkala pravdu o tom, že jsem s StB nikdy nespolupracoval,“ prohlásil.

„Takové nesmysly nedělejte. Byl jsem ten, který se nikdy nesetkal s ruským velvyslancem a nikdy nebyl na recepci Ruské republiky. Vydal jsem tři ruské diplomaty po kauze Skripal. Nerozumím, proč mám být zlo,“ zopakoval.

Zmínil dále, že se údajně chystá „kompro“ i ohledně jeho rodiny. „Tak kdyby se náhodou dělalo kompro o milenkách, nezapomínejte, že jsem na blondýnky,“ prohlásil.

Pavla srovnal s Putinem

Současně se také pozastavil nad tím, že prý celá antikomunistická Praha a Brno volí Petra Pavla, který má také komunistickou minulost.

„Gratuluji mu, že jako komunistický rozvědčík – trénovaný v Rusku –, který vítal invazi ruských vojsk, to dotáhl až do vojenského výboru NATO. Klobouk dolů,“ doplnil Babiš, který je bývalým komunistou a registrovaným agentem StB.

V souvislosti s Pavlovou minulostí Babiš uvedl, že jediným prezidentem v Evropě, který byl „komunistickým rozvědčíkem“, je ruský prezident Vladimir Putin.

Pokud sám bude prezidentem, bude podle svých slov lidem pomáhat. „Pavel je provládní kandidát,“ zdůraznil. Na to narážel vícekrát. Pokud bude Pavel, nebude to podle Babišových slov dobré.

Pavel v reakci uvedl, že pokud bude kampaň před druhým kolem podobná jako Babišova tisková konference po prvním kole, bude to z jeho strany samá lež. Babišova kritika podle něj ukázala, že ztrácí hlavu už při rozdílu tří desetin procenta mezi kandidáty.

V Praze už by byl Pavel prezidentem

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám