Hlavní obsah

Nerudová: O spolupráci se s Pavlem bavíme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Složení prezidentského slibu ve Vladislavském sálu přihlížela i Pavlova rivalka z volební kampaně ekonomka Danuše Nerudová s manželem. V odpovědích na dotazy Práva a dalších médií ocenila to, že Pavel upozorňuje na témata, která sama prosazovala.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Danuše Nerudová

Článek

Nemrzí vás, že jste prezidentský slib neskládala vy?

Je to život a ten jde dál. Jsem nesmírně ráda, že jsem mohla podpořit Petra Pavla a způsobila jsem, že nebyl zvolen Andrej Babiš. To je pro mě nejdůležitější.

Měli jsme už několik schůzek a ještě jich několik bude, tak uvidíme, jak to dopadne

Jak hodnotíte první oficiální projev prezidenta Petra Pavla?

Byl to projev o třídu civilnější, než jsme byli zvyklí, nicméně zazněly tam pro mě důležité věci. Na prvním místě téma regionálních rozdílů. Potom téma odvážných lidí, kteří mají odvahu neuspět. To je pro mě strašně důležité.

DOKUMENT: Projev prezidenta Petra Pavla

Domácí

Myslíte, že se vámi prezident inspiroval?

To nevím. Bylo to tématem v mé kampani a jsem ráda, že to bude tématem i nadále. To je to nejdůležitější, co jsem si z projevu odnesla.

Bavíte se o nějaké další spolupráci?

Měli jsme už několik schůzek a ještě jich několik bude, tak uvidíme, jak to dopadne.

Mně jde primárně o to, aby témata pro mladé a téma regionálních rozdílů, které zaznělo jako první v projevu, pokračovala. Ostatně to byla i podmínka mé podpory a důvod, proč ho mladí lidé podpořili. Bavíme se o těchto a ekonomických tématech.

Byla tam i zmínka o ekonomické situaci, o inflaci. Jak sledujete vývoj kolem snížení valorizace důchodů? Měl by prezident novelu vetovat?

Naopak. Myslím si, že pan prezident by to měl podepsat, protože potřebujeme výkladové stanovisko Ústavního soudu jako precedens pro další takové případy.

Kysela: Pokud prezident penze nepodepíše, hrozí fiasko

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám