Hlavní obsah

Němcová se omluvila za trafiky pro rebely v ODS

– Praha

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) ve středu v rozhovoru pro rádio Impuls řekla, že jí vadí, že rebelové ve straně Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a také bývalý ministr obrany Alexandr Vondra dostali dobře placené posty. Němcová se za to omluvila. První dva dostali trafiky za to, že umožnili další fungování kabinetu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová souhlasila s předáním Davida Ratha soudu.

Článek

„To považuju za kompromis, který šel přes čáru, za hranu... Nenazvu to sprosťárnou… Za sebe bych se ráda omluvila, protože to považuju, že to je chyba," řekla.

Šnajdr s Fuksou a ještě s Petrem Tluchořem se vzdali poslaneckých mandátů kvůli sporům o daňový balíček. Jejich náhradníci změnu daní podpořili. Šnajdr byl následně  jmenován do dozorčí rady společnosti Čepro a Fuksa šéfuje Českému aeroholdingu. Alexandr Vondra, který na konci loňského roku odešel z postu ministra obrany, přijal nabídku na místo v dozorčí radě téže firmy.

Němcová také komentovala svůj vztah s prezidentem Václavem Klausem. Už ho tak výrazně nepodporuje jako dříve. Uvedla, že nerozumí vztahu Václava Klause k Miloši Zemanovi. Před volbou ho Klaus podporoval a v úterý následně řekl, že zůstanou nepřáteli. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám