Hlavní obsah

Nelegální imigraci nelze tolerovat, tvrdí lídr Úsvitu pro evropské volby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Se čtenáři Novinek v úterý diskutoval lídr hnutí Úsvit pro volby do Evropského parlamentu Roman Škrabánek. V čele kandidátky nahradil právničku Kláru Samkovou, kterou předsednictvo hnutí vyzvalo k odstoupení kvůli nestandardnímu postupu v kauze odkupu pohledávky od České spořitelny, kterou Samková vedení Úsvitu údajně zatajila.

Foto: Hnutí Úsvit

Roman Škrabánek

Článek

Řada otázek směřovala na vyhraněnou rétoriku hnutí vůči imigrantům. Na dotaz, zda se nejedná ze strany Úsvitu o xenofobii, Škrabánek odpověděl, že by se měl stát postarat především o vlastní občany.

„Nespasíme chudé z celé planety. Na to prostě nemáme a úkolem nás je postarat se v prvé řadě o potřebné ve vlastní zemi. Pokud této povinnosti říkáte xenofobie, pak ano - jsme xenofobové. A kéž by nás bylo co nejvíc,” odpověděl čtenáři.

„A naší prioritou je nulová tolerance k nelegální imigraci, stanovení jasného principu, že sociální dávky cizincům v rámci EU vyplácí mateřská země,” naznačil, co hodlá Úsvit na půdě Evropského parlamentu obhajovat.

Škrabánek se vyslovil proti delší integraci, která by mohla vést k federalizaci Evropy i proti bankovní a měnové unii.

Reklama

Související témata:

Související články

Samková nepovede Úsvit do eurovoleb

Advokátka Klára Samková nepovede hnutí Úsvit do voleb do europarlamentu. V sobotu to potvrdil stranický zdroj. Právničku k odstoupení vyzvali představitelé...

Výběr článků

Načítám