Hlavní obsah

Neděle znovu přinese ochlazení, příští týden se připomenou tropy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po krátkém ochlazení, které o víkendu dorazí se studenou frontou, bychom se v příštím týdnu měli dočkat letních teplot. Ty by se mohly postupně dostat až nad 30 stupňů Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco čtvrteční ráno bylo na řadě míst poměrně chladné a například v Rolavě klesla teplota na -2,5 stupně, v průběhu dne začne na naše území proudit teplý vzduch od jihozápadu.

Převážně bude jasno či polojasno, pouze přechodně se zejména v horských oblastech může vytvářet kupovitá oblačnost a mohou se vyskytnout i přeháňky. Odpolední maxima vystoupají na 22 až 26 stupňů.

Pouze minimum oblačnosti by mělo být rovněž v pátek. Ranní minima klesnou nejčastěji na 14 až 10 stupňů, přes den se teplota bude šplhat na 23 až 27 stupňů. Při přechodně zvětšené oblačnosti se odpoledne opět  mohou  objevit slabé přeháňky.

V sobotu bude zpočátku dne převážně polojasno. Odpoledne se od západu v souvislosti s přechodem studené fronty začne zatahovat  a objeví se přeháňky, déšť i bouřky,” uvedla Honsová. Teploty nicméně vystoupají ještě na 26 až 30 stupňů.

V neděli bude převládat zataženo s deštěm či přeháňkami, které budou v průběhu dne od západu ustávat. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou na 21 až 25 stupňů.

Výhled na příští týden slibuje na pondělí ještě polojasno až oblačno a teploty mezi 20 a 24 stupni. Od úterý se však bude postupně oteplovat a obloha se vyjasní. Maxima se z úterních 22 až 26 stupňů budou šplhat v závěru pracovního týdne i přes tropických 30 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám