Hlavní obsah

Nečas a Pospíšil se přou, zda premiér věděl o návrhu jmenovat Bradáčovou

Právo, rav, rak
Aktualizováno

Premiér Petr Nečas (ODS) ve čtvrtek zopakoval, že se o úmyslu ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) jmenovat Lenku Bradáčovou na post pražské vrchní státní zástupkyně dozvěděl až po jeho odvolání. Pospíšil Právu řekl, že premiér věděl už dřív, že je pravděpodobné, že bude Bradáčová jmenována.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pospíšil (ODS)

Článek

„Nechci se vyjadřovat k tomu, jaké jsem vedl hovory s panem premiérem, pouze mohu konstatovat jednu větu: pan premiér věděl o tom, že je velmi pravděpodobné, že bude jmenována Lenka Bradáčová,“ uvedl Pospíšil.

Na otázku, jestli byl Nečas informován už dříve než ve středu, odpověděl: „Ano. Nevím, jestli věděl, že doktor Zeman už poslal návrh, ale o úmyslu, že Lenka Bradáčová je velmi žhavý a velmi pravděpodobný kandidát, to věděl. Dál to nechci komentovat.“

Nečas ve čtvrtek ráno zopakoval, že o Bradáčové se sice spekulovalo stejně jako o jiných jménech, definitivního ale nebylo nic.

„Rozumím tomu, že odvolání z funkce ministra je i lidsky bolestivá záležitost a člověk hledá důvody, jak to navléct tak, aby u toho vypadal hezky,“ opřel se Nečas do Pospíšila. Vztahy obou politiků nejsou příliš dobré už delší dobu.

„Dozvěděl jsem se to až dnes kolem 12:00 z médií poté, co už byl ministr spravedlnosti odvolán,“ vysvětloval Nečas už ve středu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám