Hlavní obsah

Nástupce Pospíšila? Spekuluje se o Bendovi a Volákovi

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo nahradí v čele resortu spravedlnosti čerstvě odvolaného Jiřího Pospíšila? Z pomyslného seznamu možných kandidátů ční dvě jména: Marek Benda a Daniel Volák.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Benda (ODS)

Článek

Oficiálně doposud žádná nominace nezazněla. Premiér Petr Nečas pouze naznačuje. Strana si podle něj hodlá ministerské křeslo ponechat a dle vyjádření na dopolední tiskové konferenci by se novým ministrem spravedlnosti měl stát člen ODS.

Z kádrových rezerv nejsilnější vládní strany pak zvlášť výrazně vyvstávají jména hlavního parlamentního legislativce Marka Bendy a veřejnosti doposud ne příliš známého prvního náměstka ministra spravedlnosti Daniela Voláka. Ten má v resortu na starost právě ožehavou problematiku vězeňství.

„Nebudu se k ničemu vyjadřovat. O odvolání jsem se dozvěděl z médií,“ řekl Právu Marek Benda. Popřel, že by dostal nabídku stát se ministrem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek ministra spravedlnosti Daniel Volák

Benda je veřejností vnímán problematicky jako člověk, který celý produktivní život strávil v zákonodárném sboru a chybí mu užší sepětí s realitou. Volák zatím neměl možnost do širšího povědomí veřejnosti vstoupit.

„Nekomentuji,“ odpovídal ve středu dopoledne na všechny dotazy Práva Volák. Nechtěl prozradit, zda nabídku na ministerský post dostal, odmítl se vyjádřit i k samotnému odvolání Pospíšila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám