Hlavní obsah

„Nazvala mě teletem.“ „Měl zaťaté pěsti.“ Zastupitelé Prahy 10 se pohádali na jednání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstkyně primátora a zastupitelka Prahy 10 Jana Komrsková (Piráti) se probírá ze šoku, který utrpěla na jednání zastupitelstva městské části toto pondělí. „Zastupitel Viktor Lojík (TOP 09) ke mně přišel při mém vystoupení, kdy jsem měla mluvit, a začal na mě hrubě řvát, ať mu přestanu tykat,“ napsala na sociální síti.

Foto: Twitter Jany Komrskové

Viktor Lojík a Jana Komrsková na jednání zastupitelstva na radnici Prahy 10

Článek

„Vstoupil do mého osobního prostoru, sebral mi mikrofon a jeho zatnuté pěsti říkaly, že se je nebojí použít,“ líčila nepříjemnou událost s tím, že ač není z cukru, vnímá ji jako silnou a nepříjemnou zkušenost. Z Lojíka, jehož nazvala hulvátem, prý šel strach. „Když už mi vytrhl mikrofon z ruky, byla jsem ráda, že se mě zastali kolegové a odstrčili ho z mé blízkosti. Vše viděli nejen zastupitelé, starosta, ten nereagoval vůbec, i občané, kteří se mě v tu chvíli zastali,“ uvedla.

Lojík, který je předsedou zastupitelského výboru dopravy a cyklostezek, členem sportovního výboru, výboru pro kulturu a památky a komise pro zdravou Prahu 10 a místní agendu 21, Právu řekl, že na Komrskovou neřval a pěsti nezatínal. „Pouze jsem reagoval na hrubé jednání paní Komrskové. Konflikt byl tedy vzájemný. Paní Komrsková mi během jednání zastupitelstva tykala a nazývala mě teletem,“ uvedl.

Podle něj na jednání zastupitelstva městské části takové projevy nemají co dělat. „Pokud se mé chování někoho dotklo, pak se za něj omlouvám a zároveň doufám, že k omluvě přistoupí i druhá strana incidentu, která konflikt vyvolala,“ sdělil.

Výraz tele nevyloučila

Komrsková připustila, že Lojíkovi tykala. Právu a Novinkám vysvětlila, že tyká většině kolegů, vzhledem k tomu, že v zastupitelstvu působí třetí volební období. Incident se podle ní stal po několikahodinovém náročném jednání, kdy byly na programu dva výbušné body, a to budoucnost adiktologického centra a výstavba na Skalce. Lojík, který podle ní nebyl úplně ve formě, prý pronesl peprný komentář k hlasování. „Odpověděla jsem něco v tom smyslu, ať toho nechá, žádný expresivní výraz jsem nepoužila. On přiběhl ke mně a byl velmi neurvalý,“ svěřila, co se dělo při její technické poznámce. Že padl výraz tele ale nevyloučila.

Podle starosty Martina Valoviče (ODS) se incident stal během jednání o novém místostarostovi

On sám u incidentu nebyl. „Odehrávalo se to zády ke mně v době, kdy jsem řídil schůzi. V okamžiku, kdy byla řada zastupitelů v pohybu po sále. „Mělo tam dojít k tykání, slovo tele, myslím, padlo, paní Komrskové řekl, aby mu netykala,“ přiblížil Valovič, co se dozvěděl během vysvětlování situace. „Situace byla vypjatá, vyzýval jsem ke klidu,“ dodal.

V desáté části vládne Společně pro Prahu 10 (ODS a TOP 09), uskupení Vlasta, STAN a KDU-ČSL.

Odešla už i uklízečka. Magistrát si neví rady se školou, kterou kvůli ředitelce opouští personál

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám