Hlavní obsah

Návštěvníci zaplavili Krkonoše, u lanovky na Sněžku se čekalo hodinu

Hodinová fronta u lanovky na Sněžku a přeplněná parkoviště. Horská střediska východních Krkonoš hlásí za víkend rekordní návštěvnost.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Pohled ze Sněžky na cestu Česko-polského přátelství

Článek

„Teplé a slunečné počasí přilákalo o víkendu do východních Krkonoš rekordní počet návštěvníků. Kabinková lanovka z Janských Lázních na Černou horu a sedačková lanovka v Peci pod Sněžkou na Hnědý vrch vyvezly o víkendu na hřebeny více než 2000 lidí,” řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Velký zájem byl i o koloběžky, které si lze půjčit třeba v budově lanovky v Janských Lázních. „Nejoblíbenější je trasa z Černé hory do Janských Lázní kolem Stezky korunami stromů,” řekla Plchová. Obě lanovky SkiResortu budou v provozu do úterý, znovu se rozjedou na druhý květnový prodloužený víkend.

Asi hodinová fronta se v neděli tvořila před dolní stanicí lanové dráhy na Růžovou horu a Sněžku v Peci pod Sněžkou. Lanovka je v plném provozu od soboty. V sobotu ráno se ale rozjel jen dolní úsek na Růžovou horu, ten navazující na Sněžku stál kvůli silnému větru. V neděli už jela lanovka až na Sněžku. Lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině.

Hodně lidí využilo i lanovku na Medvědín ve Špindlerově Mlýně. Tato lanovka je zatím v provozu jen o víkendech. Ve Svatém Petru se rozjede lanovka o víkendu 26. a 27. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám