Hlavní obsah

KDU-ČSL vs. ODS. Náměstek brněnské primátorky se popral s radním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi náměstkem brněnské primátorky Robertem Kerndlem (ODS) a radním Filipem Chvátalem (KDU-ČSL) mělo na oslavě konané v brněnské pevnosti Špilberk dojít k šarvátce. Chvátal má od incidentu dlahu na prostředníčku. Koaliční shoda na brněnském magistrátu prý ale ohrožena není.

Foto: Koláž Novinky, ČTK

Vlevo náměstek primátorky Robert Kerndl, vpravo zastupitel Filip Chvátal

Článek

Náměstek Kerndl se na dotaz Novinek nechtěl k incidentu příliš vracet. „Jedná se o naprosto bezvýznamnou záležitost, vše jsme si s Filipem Chvátalem vyříkali a není co řešit,“ napsal Novinkám Kerndl. Na dotaz, proč se potyčka strhla a čeho se týkala, už nereagoval.

Chvátal bere celou událost spíše s úsměvem. „My jsme si to celé už s panem náměstkem vyříkali. Stalo se, co se stalo. Věc považuji za vyřízenou a v podstatě už se ani není k čemu vracet,“ řekl lidovecký radní Právu. Přiznal, že byli s kolegou Kerndlem „v sobě a prst pak skončil v dlaze“. Nechtěl ani komentovat to, nakolik jej nyní zranění omezuje v práci.

Radní neuvedl, co bylo vlastně předmětem sporu. Popřel, že by šlo o nějaký aktuální projekt, na němž by se nemohli shodnout. „Ani kultura, ani sociální otázky to nebyly. Prostě tam vyvřelo něco historického......je to uzavřené,“ doplnil Chvátal, podle něhož brněnská radniční koalice jede i po tomto incidentu bez zaváhání dál.

Podle informací Deníku N, který mluvil s jedním z účastníků večírku, měl prý spor začít Kerndlovým vulgárním výpadem proti Chvátalovi. „Kerndl pak vzal Chvátala do kravaty, praštil ho do břicha a spadli na zem. Chvátalova asistentka pak v emocích vrazila Kerndlovi facku,“ řekl deníku účastník.

Primátorka Markéta Vaňková (ODS) nechtěla z konfliktu dělat vědu. „Považuji to za naprosto nevýznamnou soukromou věc mých kolegů,“ napsala Novinkám.

Bitka v Brně: Napadený seděl, pil pivo a najednou na něj začaly lítat židle

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám