Hlavní obsah

Namazal si ho na chleba, chválili Zemanův výkon v debatě příznivci v sále

Právo, tin

Po prvním televizním duelu Miloše Zemana a Jiřího Drahoše před druhým kolem prezidentské volby, který v úterý odvysílala televize Prima, odcházeli ze sálu spokojenější spíše Zemanovi příznivci. Zatímco v jejich reakcích zaznívalo, že si stávající hlava státu svého konkurenta „namazala na chleba”, Drahošovi stoupenci přiznávali, že jejich favorit mohl být tvrdší.

Prezidentská debata na FTV PrimaVideo: Prima FTV

 
Článek

Drahošovy ani Zemanovy příznivce, kteří přišli duel do pražského Hudebního divadla Karlín sledovat naživo, debata v jejich přesvědčení nezviklala.

„Na jedničku s hvězdičkou. Namazal si ho na chleba,“ hodnotili výkon současného prezidenta manželé Součkovi z Vysočiny, kteří měli oba na klopě placky na Zemanovu podporu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Miloš Zeman v prezidentské debatě s Jiřím Drahošem na TV Prima.

„Kdyby Drahoš neměl ty své špiónské falešné brýle, a naslouchátko v uchu, tak by neřekl vůbec nic,“ mínil pan Souček.

Poslanec za TOP 09 Dominik Feri, který byl debatě také přítomen a měl placku na podporu Drahoše, Právu řekl, že jeho favorit podle něj debatu obstojně zvládl.

„Může na tom stavět, kdežto Miloš Zeman byl dnes na svém maximu,“ hodnotil Feri. „Na mém názoru ale nezáleží, jde o nerozhodné voliče, jestli se přikloní k agresivitě a estrádnosti, kterou zde reprezentoval Zeman, nebo ke slušnosti a věcnosti Drahoše,“ řekl poslanec.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jiří Drahoš během debaty s Milošem Zemanem na TV Prima

Mladá divačka jménem Karolína Právu řekla, že je rozhodnutá volit Jiřího Drahoše, ale že ji v debatě zklamal.

Hlasujte v naší facebookové anketě.

„Být nerozhodnutá, tak bych si nemyslela, že Drahoš je ideální prezident. Myslím, že měl být lépe připravený a jít do Zemana tvrději,“ uvedla Karolína s tím, že jí nevyhovoval celý formát debaty, kdy jednotlivým kandidátům mohl vstupovat do řeči pokřik diváků.

„Na tu debatu se velmi těžko koukalo. Myslím, že způsob vedení souboje nebyl ze strany prezidenta fér,“ řekla Právu další Drahošova volička Iva Hrubá.

Foto: David W Cerny, Reuters

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman (vpravo) a Jiří Drahoš na závěr debaty, kterou odvysílala televize Prima

Anketa

Kdo byl podle vás v prezidentské debatě na Primě lepší?
Miloš Zeman
66,7 %
Jiří Drahoš
33,3 %
Celkem hlasovalo 42655 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám