Hlavní obsah

Naděje na změnu zhasla, tweetuje Kalousek

• Aktualizováno

Všechny hlasy odevzdané v druhém kole prezidentské volby nebyly ještě sečtené a předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, který avizoval, že odevzdá hlas Jiřímu Drahošovi, už měl jasno, že Miloš Zeman svůj mandát obhájí. Naděje na změnu zhasla, uvedl na Twitteru. A s reakcemi přicházejí i další politici. Zeman podle konečných výsledků získal 51,36 procenta hlasů. Drahoše porazil o 152 184 hlasů.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Článek

Premiér v demisi a předseda ANO Andrej Babiš: „Gratuluju Miloši Zemanovi ke znovuzvolení. Věřil jsem, že kampaň založená na útocích na něj nebude úspěšná a jsem rád, že jsem se nemýlil.“

Předseda ODS Petr Fiala: „Gratuluji prezidentu Miloši Zemanovi k vítězství a přeji České republice, aby znovuzvolený prezident v příštím období pomáhal jejím nejlepším zájmům - doma i v zahraničí. Abychom mohli mluvit i o důstojnosti úřadu, i o úctě k ústavě. Jiřího Drahoše poslali voliči do 2. kola jako vyzyvatele. Chci mu poděkovat za korektní kampaň a snahu přinést do předvolební diskuse slušnost. Vedl vyrovnaný souboj, na změnu to však nestačilo.”

Předseda KSČM Vojtěch Filip: „Jsem rád, že mohu popřát Miloši Zemanovi k znovuzvolení prezidentem České republiky. Občané se rozhodli pro stabilitu, prosperitu a pokračování úspěšného rozvoje ve všech oblastech našeho života.”

Vyjádření Milana Chovance k volbámVideo: Novinky

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek: „Gratuluji prezidentovi Miloši Zemanovi k obhájení mandátu. Doufám, že funkci bude více společnost spojovat, než tomu bylo doposud.”

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil: Gratuluji Miloši Zemanovi ke zvolení prezidentem. Osobně jsem volil jiného kandidáta, ale respektuji demokratickou volbu našich občanů. Jiří Drahoš statečně bojoval za jiné pojetí prezidentské funkce, ale bohužel to nestačilo.

Vyjádření Dominika Feriho k volbámVideo: Novinky

Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek: „Naděje na změnu zhasla... Zajisté to přežijeme, jako dosud vše. Leč náprava škod, ke kterým dojde, nebude ani snadný, ani rychlý proces. Počítejme s tím a zachovejme si naději a sebedůvěru sami v sebe,“ uvedl.

Poslanec KDU-ČSL Jiří Mihola: „Gratuluji Miloši Zemanovi k vítězství v prezidentských volbách. Pevně věřím, že pro sjednocení národa udělá mnohem víc, než co na tuto otázku odpověděl paní Witowské v TV debatě. Pořádat výstavy na Pražském hradě ke století republiky totiž určitě nebude stačit.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám