Hlavní obsah

Na Vyšehradě vzniklo kvůli Prymulovi pietní místo

Novinky, kub
Praha

U vchodu do restaurace Rio’s na pražském Vyšehradě vzniklo pietní místo v souvislosti s kauzou zdiskreditovaného ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO). Podle autora akce tam skonaly poslední zbytky slušnosti, právě za ni mají lidé zapalovat svíčky. Kromě plamínků a Prymulovy černobílé fotografie se tam ale také našly láhve od piva.

Pietní místo u restaurace, kterou navštívil PrymulaVideo: Novinky

 
Článek

Recesistické pietní místo začalo vznikat již v pátek. „Před restaurací Rio's na Vyšehradě vyhasly ve středu v noci poslední zbytky slušnosti... Domnívám se, že je to způsob, jak dát určité skupině lidí najevo, že tohle už je moc! Máte-li podobný názor, můžete se přidat,“ napsal v pátek na Facebook grafický designér Otakar Dušek.

Zvláštní dvojka: mistr čachrů a přísný voják

Domácí

Do sobotního odpoledne přibyla na místě černobílá fotografie Romana Prymuly a také několik lahví po alkoholu. Například na jedné lahvi od piva byl nápis: Roman Prymula porušil vládní nařízení.

Restaurace Rio‘s byla stejně jako v pátek, kdy skandál vypukl, zavřená a jídlo nenabízela ani přes okénko, jak je to v rámci covidových opatření možné.

Prymulu by mohl nahradit Blatný

Domácí

Pietní místo je reakcí na středeční večerní setkání Prymuly a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka, byl s nimi také šéf ostravské fakultní nemocnice Jiří Havrlant.

Deník Blesk v pátek zveřejnil fotografie, které nasvědčovaly tomu, že trojice navštívila restauraci Rio's, ačkoliv ta neměla být kvůli vládním nařízením, vydaným navíc Prymulou, pro nikoho otevřená.

Prymula mohl projít restaurací tak maximálně do sklepa nebo do špajzu, říká probošt

Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek vyzval Prymulu k rezignaci, ten to ale odmítl a tvrdil, že navštívil soukromé prostory vyšehradské kapituly a nic neporušil, sám odstoupit tedy nehodlá. Zástupci kapituly potvrdili, že o schůzce neměli tušení a trojice byla v restauraci.

Babiš s návrhem na odvolání Prymuly již seznámil i prezidenta Miloše Zemana.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám