Hlavní obsah

Na technoparty v Doupově přijelo přes 40 000 lidí

Právo, František Kšajt, Jan Rychetský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Jako obrovský a ještě ke všemu dunící magnet musel v pátek večer a po celou noc z pátku na sobotu připadat CzechTek 2006 dopravní policii. Mocnou silou přitahoval auta, autobusy i pěší do Doupovských hor na Karlovarsku, kde se technoparty v uzavřeném prostoru vojenského újezdu Hradiště koná.

Článek

Večer bylo na místě na osm tisíc aut a přes čtyřicet tisíc lidí. Proto byl rozšířen prostor, kde se akce koná. Zcela přesný počet lze však jen stěží odhadnout. Policisté měli s masivním nájezdem technařů plné ruce práce.

"Jak jsme očekávali, zajistit průjezdnost komunikací na technoparty nebylo vůbec jednoduché. Na vzniklou situaci - masivní nájezd vozidel v krátkém časovém rozpětí - jsme však reagovali. Někde se to ucpávalo, ale nápor přijíždějících technařů se nám podařilo zvládnout. S rozbřeskem už byly všechny okolní obce normálně průjezdné. Oproti původním 146 nasazeným dopravním policistům jich bylo v noci v akci již 416," řekl Právu mluvčí Policie ČR Pavel Hanták.

Kromě očekávaných potíží s dopravou byl CzechTek dlouho pohodovou záležitostí. "Nevíme o žádných nedostatcích. Nic nám nebylo hlášeno. K mimořádným událostem nedošlo," doplnil informaci v sobotu v půl desáté dopoledne mluvčí. Odpoledne problémů přibylo, podle TV Nova tam byla znásilněna jedna účastnice. Hlášeny jsou i krádeže a dvě menší nehody.

Do obce Mašťov, v jejíž blízkosti se CzechTek koná, přijeli kolem páté odpoledne ministr vnitra František Bublan a policejní prezident Vladislav Husák. Setkali se tam se starostou. Předtím navštívili zařízení Bálková, kde jsou ubytováni policisté. Husák vyloučil, že by šli mezi tanečníky. Ministr vnitra František Bublan byl překvapen, jak je akce poklidná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám